пʼятниця, 13 липня 2018 р.

До конкурсу № 2 "Скласти кросворда"

Конкурс № 2 "Скласти кросворда"

Номери конкурсів чисто умовні. Всього у грі буде 12 конкурсів .
До конкурсу «Скласти  кросворда».

Сьогодні Ви знайомитеся з текстом . З цього тексту загодя вибираємо всі слова , які складаються з 4-х та 7-и букв. У день проведення конкурсу Ви дізнаєтеся по «вагу» букв і почнете складання кросворду.  Сітка для нього буде така.












1

2

3



4

















5

















6


























Великі правителі: Єлизавета ІІ символізує собою цілу епоху. За ті 58 років ( 2011) , що вона обіймає престол, змінювалися прем’єр-міністри , починалися та закінчувалися війни, руйнувалися імперії та на карті світу з’являлися нові країни. ЇЇ Величність вже не носить величне звання «Королева та імператор», яким користувалися попередні монархи, але її вплив на Великобританію все такий же вагомий. Її Величність Всенародна бабуся.
 «Бідна !» 21 квітня 1926 року на світ з’явилася Єлизавета Олександра Марія – перша онука британського короля Георга V та королеви Марії. Але тоді мало хто міг передбачити, що ця дівчинка коли-небудь займе британський престол. І дійсно, шансів на трон у Лілібет, так її називали у сімї, не було. У її діда Георга V було четверо синів: принц Уельський ( майбутній Едвард VІІІ) , герцог Йоркський ( майбутній король  Георг VІ), герцог Кентський Георг та герцог Глостерський Генрі.
   У нещасливому для монаршої сімї 1936 році змінилося три королі: помер Георг V, відрікся від престолу Едвард VІІІ, який надав перевагу шлюбу з розведеною американкою Уолліс Сімпсон над короною, і місце  на троні зайняв Георг VІ, батько Єлизавети. Один з його менших братів герцог Глостерський відмовився від права на трон, а інший, герцог Кетський , у 1942 році загинув у авіакатастрофі. Так Єлизавета раптом стала принцесою. «Бідна !» - поспівчувала їй молодша сестра Маргарет.
   Майбутня принцеса росла шибайголовою і вже тоді могла показати свій характер. Протестуючи проти вчительки французької мови, вона хлюпнула собі на голову чорнила. Освіті принцеси приділялося багато уваги, вона тренувала пам’ять,  витримку та багато часу приділяла спорту. Їздою верхи дівчинка почала займатися, коли їй виповнилося два з половиною роки. А пізніше не уявляла себе без щоденної прогулянки верхи на коні. Крім того, Лілібет виховувала коргі ( любима порода собак) та сама чистила клітки своїм птахам.
   Закохалася Лілібет у 13 років – вперше та на все життя. Мандруючи на батьківській яхті, Єлизавета та її сестра Маргарет познайомилися  з 18-річним принцом Філіпом. Лілібет цілих 6 років довелося боротися за своє кохання. Філіп   Маунтбеттен був родом з датсько-грецької династії, що втратила владу. Батьки та король-дід вважали його кандидатуру негідною для Єлизавети. Але майбутня королева все вирішила по своєму і , повторивши долю своєї прабабусі Вікторії, сама освідчилася Філіпу. Весілля відбулося у листопаді 1947 року. 11 місяців потому у них народився Чарльз ( принц Уельський), а пізніше Анна
( принцеса Великобританії), Ендрю ( герцог Йоркський) та Едвард ( граф Уессекський  ).
«З принцес у королеви» У лютому 1952 року Єлизавета була у благодійній поїздці країнами, що внесли великий вклад у перемогу над фашизмом у Другій світовій війні. У ніч на 6 лютого вона заснула принцесою, а прокинулася вже королевою. Її 56-річний батько Георг VІ помер від раку.
   Коронація відбулася 2 червня 1953 року і , за наполяганням Єлизавети, була самою демократичною в історії Британії. Церемонію транслювало телебачення, сама Єлизавета це аргументувала так : «Люди повинні бачити мене, щоб вірити мені». І всі три тижні напередодні коронації відбувалися репетиції . Щоб відчувати себе впевненою вона цілими днями не знімала корону. А ноша це солідна ! Символ монаршої влади виконаний з чистого золота, прикрашений 275 дорогоцінним каміннями важив 3 кілограми.
  Так прийшла до владі Її Висока Величність Єлизавета ІІ, Божою милістю королева Об’єднаного Королівства Великобританії та Північної Ірландії та інших її царств та територій, голова Співдружності, захисниця віри, самодержиця орденів лицарства, Верховна правительниця Церкви Англії. При цьому її чоловік, Філіп Маунтбеттен, королем не став і стати не може. Для визначення чоловіка царствуючої особи у конституції Англії до цього часу немає формули. Максимум як його можуть назвати – принц-консорт
( принц-чоловік). Як жартує сам Філіп, за англійськими законами він ніби то не існує. Та все-таки йому надали титул герцога Единбурзького .
«Над боротьбою » Робочий день Єлизавети ІІ починається о 10.00 і триває до 11 вечора. Він розписаний по хвилинам, без вихідних та відпусток. В першу чергу королева детально планує візити та прийоми, під час сніданку читає британські газети. Потім з близько 300 листів, що щоденно надходять до Букінгемського палацу, навмання  вибирає декілька, на які відповідає особисто ( на інші – секретаріат). Вважається, що той, хто отримав особисту відповідь королеви благословенний до третього коліна. За традицією, що бере початок з ХVІІІ століття, королева щоденно проводить аудієнцію голові кабінету міністрів та сама вирішує, якому питанню треба приділити особливу увагу.
  За більш ніж піввіку правління Єлизавета ІІ особисто  провела  більше 500 церемоній введення до посади, підписала близько 3,5 тисяч  парламентських актів, нанесла більше 250 візитів до 130 країн світу. Ходять балачки, що звичайний багаж монархині – декілька тон. Зазвичай Єлизавета ІІ возить з собою: електрочайник, подушку з пір’я, біле шкіряне покривало для унітаза.
  В цілому у Великобританії сформувався дивний політичний організм. Королева є головою держави та Співдружності, а також головнокомандуючою військовими силами, але реально не втручається у дії уряду. Єлизавета ІІ має право змінювати кабінет міністрів, оголошувати війну, розпускати армію, звільняти державних службовців, віддавати територію іншим країнам. Але у всіх цих питаннях, крім призначення прем’єр-міністра та розпуску парламенту, їй необхідно радитися з членами уряду, і останнє слово – не за монархом. 
  З іншого боку, з думкою Її Величності не можна не рахуватися: будь-яке її критичне висловлювання, що потрапляє до преси, стає предметом гарячого обговорення.
   А ось політичні погляди монархині є державною таємницею. Коли одного разу її прес-секретар Майкл Ши заявив, що Єлизавета ІІ по соціальним питанням «багато у чому притримується лівих поглядів» , він був миттєво звільнений.  Її Величність - консерватор при уряді консерваторів та лейборист при уряді лейбористів. Монарх повинен бути над боротьбою, символізуючи єдність нації.
  «Ванна з качечкою» Той незначний час, що Єлизавета ІІ вільна від справ, вона проводить у колі сімї або порається з конями та собаками ( у дитинстві вона говорила, що хоче стати сільською леді з безліччю собак та коней). У королеви багацько дивацьких звичок та пристрастей. Королева любить розв’язувати кросворди, при цьому ніколи не зазирає у довідники, вважаючи це шахрайством. Ванну вона приймає з гумовою качечкою, яку прислуга ласкаво називає «наступницею трону». Як  стверджує у книзі «Дома з королевою» Брайан Хоі, Єлизавета ІІ не терпить чоловічих борід та вусів, жилеток, цокотіння кубиків льоду у склянці ( тому для неї заморожують кульки, чий звук приємніший). Вона не переносить чужі довгі виступи, приєднуючись до думки чоловіка, що «розум не сприймає того, що спина витримати не в змозі».
   Англійська королева дуже практична. Вона носить речі багато років, вимагаючи використання залишків їжі у запіканках на наступний день. Королівський дім продає вирощені у приміщенні ялинки , поштових голубів, мисливських собак та навіть вбитих на полюванні Філіпом фазанів …
   Піддані бачать англійську королеву кожного дня – на банкнотах та поштових марках. Але мало хто знає, що насправді ховається за обличчям неприступного суверена. Єлизавета ІІ не дає коментарів та не коментує навіть балачки про подружню невірність принца Філіпа.
   Особливо важким для Єлизавети ІІ виявився 1992 рік. Тоді розпалися шлюби трьох її дітей: Чарльза – з Діаною, Ендрю – з Сарою, та Анни – з Марком Філіпсом, а також серйозно постраждав від пожежі любимий Віндзорський замок. У 1997 розі популярність Єлизавети ІІ серйозно похитнулася після того, як вона протягом декількох днів публічно не висловилася з приводу загибелі принцеси Діани, але врешті решт королева звернулася до нації зі словами скорботи.
   Скандали, пов’язані з королівським домом, примушують британців замислитися, чи потрібна як і раніше їм монархія. Але Єлизавета ІІ , що вже більше піввіку займає трон, визиває у своїх підданих лише повагу та дає їм відчуття стабільності у країні. «Всенародній бабусі», як ласкаво називають ЇЇ Величність, симпатизують практично всі верстви населення Великобританії. А це значить, що престиж дому Віндзорів та англійської монархії поки що незаперечний.

  До 1993 року Єлизавета ІІ вважалася самою заможною людиною не тільки Великобританії а й світу. Але її багатства перебільшені. Королівські палаци, більша частина дорогоцінностей казни та скарбів королівської колекції належать монархині, поки вона займає трон.

 Під час Другої світової війни принцеса Єлизавета була водієм військового таксі: королівська сім’я повинна була працювати на оборону країни.

  Єлизавета ІІ як і раніше їздить у пишних каретах, хоча й полюбляє керувати авто. Але водійського посвідчення у неї немає. Королеву за законом не можна притягнути до відповідальності за автомобільну аварію – а також за борги.


  «Зазираючи до сумочки».  Єлизавета ІІ ніколи не з’являється на люди без сумочки. Питання, що в ній, хвилює вже три покоління англійців.  Філ  Дампьє та Ешлі Уолтон у книзі «Королівська сумочка та інші секрети» намагалися пролити світло на цю таємницю. За їхніми словами, у монархині немає там грошей, ключів та документів ( Єлизавета ІІ - єдина людина в Англії, що не має паспорта; вона прописана у Букінгемському палаці по праву народження). Проте у неї є талісмани ( невеликі фігурки собак та коней) , шоколадне печиво для чотириногих улюбленців, родинні фотографії, декілька кросвордів, які для Єлизавети ІІ вирізають із свіжих газет її помічники, та спеціальний гак у формі літери  S ( щоб вішати сумочку на край стільця). Крім того, Дампьє та Уолтон говорять, що кожна з 200  сумочок для Єлизавети ІІ -  це ще й своєрідна сигнальна система. Якщо під час прийому аксесуар опиняється на правій руці – значить, королеву щось хвилює і їй потрібна допомога свити. Якщо на лівій руці – це сигнал супроводжуючим палацовим  особам блокувати настирного прихильника. А якщо обід дещо затягнувся, то монархиня ставить сумочку на стіл й гостя, що засидівся ввічливо випроводять.  Палац цього не підтверджує, але й не спростовує

Зразок для виконання конкурсу «Скласти кросворда» та оформлення відповіді.

Оцінка букв ( у основному завданні буде інша) .







6
А
Є
Ї
О
У
Ш
5
Б
Ж
Й
П
Ф
Щ
4
В
З
К
Р
Х
Ю
3
Г
Ґ
Л
С
Ц
Я
2
Д
И
М
Т
Ч
Ь
1
Е
І
Н



Для складання кросворду треба вибрати слова, вага за букви яких буде якомога більшою. Учасникам дозволено використати 1-е слово не з тексту( на власний розсуд з 4 чи 7 букв) , а з словників ( для збереження інтриги). Це слово повинно бути іменником, однина, називний відмінок. Всі інші слова беруться з тексту так, як вони там наведені, частина мови ролі не грає. Одне слово можна використати лише один раз. Різними вважаються слова, що відрізняються хоча б однією буквою.
Підготовка до оформлення відповіді ( нам надсилати не треба).












К

П

Ф



П
О
Ч
А
Т
О
К



Р

Ш

Р



Н
О
Ш
А

М




Н



У



Ч
О
Р
Н
И
Л
А



Ю



И























1

2

3



4

















5

















6


























Бланк для відповідей


Конкурс
Скласти

Команда
«Таврія»

Капітан
Шиян

Н пункт
Костянтинівка
1
Короною
4+6+4+6+1+6+4=31
2
Паша
5+6+6+6=23
3
Формули
5+6+4+2+6+3+2=28
4
Початок
5+6+2+6+2+6+4=31
5
Ноша
1+6+6+6=19
6
Чорнила
2+6+4+1+2+3+6=24

Сума
156
1
У нещасливому для монаршої сімї 1936 році змінилося три королі: помер Георг V, відрікся від престолу Едвард VІІІ, який надав перевагу шлюбу з розведеною американкою Уолліс Сімпсон над короною, і місце  на троні зайняв Георг VІ, батько Єлизавети.
2
ПАША – титул в Османській імперії.
3
Для визначення чоловіка царствуючої особи у конституції Англії до цього часу немає формули.
4
За традицією, що бере початок з ХVІІІ століття, королева щоденно проводить аудієнцію голові кабінету міністрів та сама вирішує, якому питанню треба приділити особливу увагу.
5
А ноша це солідна !
6
Протестуючи проти вчительки французької мови, вона хлюпнула собі на голову чорнила.



Конкурс
Скласти

Команда
«Таврія»

Капітан
Шиян

Н пункт
Костянтинівка
1


2


3


4


5


6



Сума

1

2

3

4

5

6


Оцінка букв у заліковому конкурсі
6
Ч
Р
В
Г
Ґ
О
5
И
Ф
У
Ь
Е
Ш
4
Ю
Є
Ж
Щ
Я
З
3
Б
Ї
А
К
Х
Д
2
М
П
І
С
Т
Н
1
Й
Ц
Л




Виконання завдань командами





 Підсумки конкурсу «Скласти кросворда». У цьому конкурсі не враховується час здавання відповідей.  



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Рекорд
Команда
Оргкомітет
«Капітошка»
«Мрія»
«Страйк»
«К»
«Іскра»
«Дельфінчики»
«Смайл»
«ЕЙДОС»
«Стиляги»
«Форсаж»

Сума
177
173
178
169
177
133
172
132
163
147


Дата
20.02
18.02
21.02
20.02
21.02.
23.02
24.02
26.02
26.02
26.02


Час




19.27
13.29
22.40
13.46
13.54
16.00















Місце

3
1
5
2
8
4
9
6
7


Бали

16
22
12
18
6
14
4
10
8
0















Пічкур Таїсія26 лютого 2018 р. о 13:54      Команда № 1
Конкурс Скласти
Команда «ЕЙДОСя»
Капітан Пічкур
Н пункт Мельниця-Подільська
1 сумочку 2+5+2+6+6+3+3=29
2 його 1+6+6+6=19
3 початок 2+6+6+3+2+6+3=28
4 гумовою 6+5+2+6+6+6+4=35
5 того 2+6+6+6=20
6 Еквадор 5+3+6+3+3+6+6=32
163
1 Проте у неї є талісмани ( невеликі фігурки собак та коней) , шоколадне печиво для чотириногих улюбленців, родинні фотографії, декілька кросвордів, які для Єлизавети ІІ вирізають із свіжих газет її помічники, та спеціальний гак у формі літери S ( щоб вішати сумочку на край стільця).
2 Один з його менших братів герцог Глостерський відмовився від права на трон, а інший, герцог Кетський , у 1942 році загинув у авіакатастрофі.
3 За традицією, що бере початок з ХVІІІ століття, королева щоденно проводить аудієнцію голові кабінету міністрів та сама вирішує, якому питанню треба приділити особливу увагу.
4 Ванну вона приймає з гумовою качечкою, яку прислуга ласкаво називає «наступницею трону».
5 А пізніше не уявляла себе без щоденної прогулянки верхи на коні. Крім того, Лілібет виховувала коргі ( любима порода собак) та сама чистила клітки своїм птахам.
6 Країна в Південній Америці, що межує на півночі з Колумбією

Анонім20 лютого 2018 р. о 20:15 Команда № 2
Конкурс Скласти
Команда «Мрія»
Капітан Філіпова Катерина
Н пункт Мелітополь
1 робочий 6+6+3+6+6+5+1=33
2 хоче 3+6+6+5=20
3 кожного 3+6+4+2+6+6+6=33
4 головою 6+6+1+6+6+6+4=35
5 горе 6+6+6+5=23
6 чистого 6+5+2+2+6+6+6=33
Сума 177

1 Робочий день Єлизавети ІІ починається о 10.00 і триває до 11 вечора

2 Той незначний час, що Єлизавета ІІ вільна від справ, вона проводить у колі сімї або порається з конями та собаками ( у дитинстві вона говорила, що хоче стати сільською леді з безліччю собак та коней).

3 Піддані бачать англійську королеву кожного дня – на банкнотах та поштових марках

4 Майбутня принцеса росла шибайголовою і вже тоді могла показати свій характер.

5 Горе — негативно забарвлений емоційний процес, пов'язаний з відчуттям об'єктивної або суб'єктивної втрати.

6 Символ монаршої влади виконаний з чистого золота, прикрашений 275 дорогоцінним каміннями важив 3 кілограми.



конкурс скласти
команда страйк
капітан Шульга Оксана
Н пункт Селидове
1 Гонорар 6+6+2+6+6+3+6=35
2 Того 2+6+6+6=20
3 Його 1+6+6+6=19
4 Короною 3+6+6+6+2+6+4=33
5 Вагомий 6+3+6+6+2+5+1=29
6 Робочий 6+6+3+6+6+5+1=33
Всьго 169
1 Гонорар винагорода за послугу.
2 Того Крім того, Дампьє та Уолтон говорять, що кожна з 200 сумочок для Єлизавети ІІ - це ще й своєрідна сигнальна система.
3 Його Один з його менших братів герцог Глостерський відмовився від права на трон, а інший, герцог Кетський , у 1942 році загинув у авіакатастрофі
4 Короною У нещасливому для монаршої сім’ї 1936 році змінилося три королі: помер Георг V, відрікся від престолу Едвард VІІІ, який надав перевагу шлюбу з розведеною американкою Уолліс Сімпсон над короною, і місце на троні зайняв Георг VІ, батько Єлизавети
5 Вагомий . ЇЇ Величність вже не носить величне звання «Королева та імператор», яким користувалися попередні монархи, але її вплив на Великобританію все такий же вагомий.
6 Робочий «Над боротьбою » Робочий день Єлизавети ІІ починається о 10.00 і триває до 11 вечора.

https://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Анонім20 лютого 2018 р. о 22:11  Ком анда № 2 повторно
Прошу пробачення, уточнюємо четверте речення, з якого взято слово "головою":
Конкурс Скласти
Команда «Мрія»
Капітан Філіпова Катерина
Н пункт Мелітополь

1 робочий 6+6+3+6+6+5+1=33
2 хоче 3+6+6+5=20
3 кожного 3+6+4+2+6+6+6=33
4 головою 6+6+1+6+6+6+4=35
5 горе 6+6+6+5=23
6 чистого 6+5+2+2+6+6+6=33

Сума 177

1 Робочий день Єлизавети ІІ починається о 10.00 і триває до 11 вечора

2 Той незначний час, що Єлизавета ІІ вільна від справ, вона проводить у колі сімї або порається з конями та собаками ( у дитинстві вона говорила, що хоче стати сільською леді з безліччю собак та коней).

3 Піддані бачать англійську королеву кожного дня – на банкнотах та поштових марках

4 Королева є головою держави та Співдружності, а також головнокомандуючою військовими силами, але реально не втручається у дії уряду

5 Горе — негативно забарвлений емоційний процес, пов'язаний з відчуттям об'єктивної або суб'єктивної втрати.

6 Символ монаршої влади виконаний з чистого золота, прикрашений 275 дорогоцінним каміннями важив 3 кілограми.


Конкурс "Скласти кросворд"
Команда "К"
Капітан Євгеній Глушко
Нас пункт Берлін

1 Ворочок 6+6+6+6+6+6+3=39
2 Роки 6+6+3+5=20
3 Чистого 6+5+2+2+6+6+6=33
4 Робочий 6+6+3+6+6+5+1=33
5 Мови 2+6+6+5=19
6 Кожного 3+6+4+2+6+6+6=33

Сума 177

1 Зменшене до ВОРОК (Мішечок із гострокутним дном для відціджування та віддушування сиру.)
2 Їздою верхи дівчинка почала займатися, коли їй виповнилося два з половиною >>>роки<<<.
3 Символ монаршої влади виконаний з >>>чистого<<< золота, прикрашений 275 дорогоцінним каміннями важив 3 кілограми.
4 >>>Робочий<<< день Єлизавети ІІ починається о 10.00 і триває до 11 вечора.
5 Протестуючи проти вчительки французької >>>мови<<<, вона хлюпнула собі на голову чорнила.
6 Піддані бачать англійську королеву >>>кожного<<< дня – на банкнотах та поштових марках.


Конкурс Скласти
Команда «Іскра»
Капітан Павловська Дарина
Н пункт Первомайський
1 Картина - 4+6+2+2+1+6=21
2 Локшина - 3+6+4+6+2+1+6=28
3 Норка - 1+6+4+4+6=21
4 Корок - 4+6+4+6+4=24
5 Шорти - 6+6+4+2+2=20
6 Точилка - 2+6+2+2+3+4+6=25
Сума 169
1 Картина
2 Локшина — жаргонна назва однопарного телефонного дроту типу ТРП або ТРВ (телефонний розподільчий дріт)
3 Норка європейська (Mustela lutreola) — дрібний хижий ссавець роду мустела (Mustela) родини «куницеві» (Mustelidae).
4 Переважно корок використовують для закупорювання пляшок.
5 Впродовж тривалого часу шорти були атрибутом дитячого одягу і сприймалися як показник приналежності до певної вікової категорії, проте починаючи з другої половини 60-х років, шорти перестали асоціюватися з дитячим віком.
6 Професійна точилка для ножів – пристрій, за допомогою якого легко зробити гострими поверхні інструментів для кухні. Для цих цілей раніше використовували точильний круг або брусок. 



Анонім21 лютого 2018 р. о 22:51  Команда № 2 – ще один варіант відповід1   У новій грі введена умова – від команди приймається лише одна ( перша) відповідь. Уточнення , надіслані пізніше до уваг не приймаються
Ще один варіант нашої відповіді на цей конкурс, серед умов участі ми не побачили заборони подавати відповідь кілька разів, тож просимо в якості остаточної відповіді зарахувати саме цю:
Конкурс Скласти
Команда «Мрія»
Капітан Філіпова Катерина
Н пункт Мелітополь
1 Роговик 6+6+6+6+5+3=38
2 того 2+6+6+6=20
3 кожного 3+6+4+2+6+6+6=33
4 головою 6+6+1+6+6+6+4=35
5 його 1+6+6+6=19
6 чистого 6+5+2+2+6+6+6=33
Сума 178
1 Роговик – тонкозерниста або прихованокристалічна контактово-метаморфічна гірська порода.
2 Крім того, Лілібет виховувала коргі ( любима порода собак) та сама чистила клітки своїм птахам.
3 Піддані бачать англійську королеву кожного дня – на банкнотах та поштових марках
4 Королева є головою держави та Співдружності, а також головнокомандуючою військовими силами, але реально не втручається у дії уряду
5 Батьки та король-дід вважали його кандидатуру негідною для Єлизавети.
6 Символ монаршої влади виконаний з чистого золота, прикрашений 275 дорогоцінним каміннями важив 3 кілограми.




Анонім23 лютого 2018 р. о 18:11   Команда № 6
Конкурс Скласти
Команда «Дельфінчики»
Капітан Сидоренко Андрій
Н пункт Конотоп
1 Філіпом 5+2+1+2+2+6+2=20
2 цілу 1+2+1+5=9
3 весілля 6+5+2+2+1+1+4=21
4 Лілібет 1+2+1+2+3+5+2=16
5 Лілу 1+2+1+5=9
6 чорнила 6+6+6+2+5+1+3=29
Сума 104
1 Мандруючи на батьківській яхті, Єлизавета та її сестра Маргарет познайомилися з 18-річним принцом Філіпом
2 Єлизавета ІІ символізує собою цілу епоху
3 Весілля відбулося у листопаді 1947 року. 11 місяців потому у них народився Чарльз ( принц Уельський), а пізніше Анна
4 І дійсно, шансів на трон у Лілібет, так її називали у сім’ї, не було
5 Лі́лу - село в Естонії, у волості Тарту повіту Тартумаа
6 Протестуючи проти вчительки французької мови, вона хлюпнула собі на голову чорнила


Конкурс Скласти
Команда «Смайл»
Капітан Щерба Інеса
Н пункт Селидове
1. Орденів 6+6+3+5+2+2+6=30
2. Осот 6+2+6+2=16
3. Королев 3+6+6+6+1+5+6=33
4. Престол 2+6+5+2+2+6+1=24
5. Решт 6+5+5+2=18
6. Лілібет 1+2+1+2+3+5+2=16
Сума 137

1.Співдружності, захисниця віри, самодержиця орденів лицарства, Верховна правительниця Церкви Англії.
2. Осо́т або бода́к (Cirsium) — рід багаторічних, рідше дворічних трав'янистих рослин родини айстрових.
3.В першу чергу королева детально планує візити та прийоми, під час сніданку читає британські газети.
4. Але тоді мало хто міг передбачити, що ця дівчинка коли-небудь займе британський престол.
5.. У 1997 розі популярність Єлизавети ІІ серйозно похитнулася після того, як вона протягом декількох днів публічно не висловилася з приводу загибелі принцеси Діани, але врешті решт королева звернулася до нації зі словами скорботи.
6. Крім того, Лілібет виховувала коргі ( любима порода собак) та сама чистила клітки своїм птахам.
3. Королев 3+6+6+6+1+5+6=33 - не відповідає правилам, таке слово відсутнє в реченні.


Конкурс: Скласти кросворда
Команда: «Стиляги»
Капітан: Кучеренко Кристина
Населений пункт: с. Семенівка Пологівського р.-ну Запорізької обл.
1 Бодайбо - 3+6+3+3+1+3+6=25
2 ТОГО - 2+6+6+6=20
3 КОХАННЯ - 3+6+3+3+2+2+4=23
4 КОРОНОЮ - 3+6+6+6+2+6+4=33
5 МАЛО - 2+3+1+6=12
6 ОБОРОНУ - 6+3+6+6+6+2+5=34
Сума 147
1 Слово не з тексту і означає: місто, центр Бодайбинського району Іркутської області Росії, на річці Вітімі при впадінні ріки Бодайбо.
2 Того: Вона не переносить чужі довгі виступи, приєднуючись до думки чоловіка, що «розум не сприймає того, що спина витримати не в змозі».
3 Кохання: Лілібет цілих 6 років довелося боротися за своє кохання.
4 Короною:У нещасливому для монаршої сім’ї 1936 році змінилося три королі: помер Георг V, відрікся від престолу Едвард VІІІ, який надав перевагу шлюбу з розведеною американкою Уолліс Сімпсон над короною, і місце на троні зайняв Георг VІ, батько Єлизавети.
5 Мало: Але тоді мало хто міг передбачити, що ця дівчинка коли-небудь займе британський престол.
6 Оборону: Під час Другої світової війни принцеса Єлизавета була водієм військового такс
і: королівська сім’я повинна була працювати на оборону країни.


Сталося якесь непорозуміння,команда"Дельфінчики" НЕ НАДСИЛАЛА відповідь 23лютого о 18-11,яким чином з'явився той коментар?Аж надто підозріло простенький кросворд там складено.Наш єдиний і остаточний варіант був надісланий 24 лютого о 22-40.Як таке могло статися?З повагою,"Дельфінчики"


Команда
Результат
Дата
Час
Місце
Рейтинг
1
«Капітошка»
173
18.02
-
3
16
2
«Форсаж»
Н5 надіслали відповідь
10
0
3
Дельфінчики
172
24.02
22.40
4
14
4
ЕЙДОС
163
26.02
13.54
6
10
5
Іскра
133
23.02
13.24
8
6
6
К
177
21.02
19.27
2
18
7
Мрія
178
21.02

1
22
8
Смайл
132
26.02
17.46
9
4
9
Страйк
169
20.02

5
12
10
Стиляги
147
26.02
16.00
7
8


Тут ніяких проблем : у команд різні показники. Тому час надходження відповідей  не використовувався.    Уточнення : команда «Смайл» використала слово «королев» - але таке у тексті відсутнє. Тому автоматично такий результат отримує останнє місце. Ця помилка ніяк не вплинула на результат команди, бо у неї  й так найменший результат. Але надалі така помилка може дорого коштувати команді. Команда «Форсаж» не надіслала відповідей і отримала 0 балів, замість можливих – 2-х. 

Немає коментарів:

Дописати коментар